• Vädjan till vårdnadshavare med barn på förskola och fritidshem

Det aktuella smittläget påverkar Haninge kommuns förskolor och fritidshem. De senaste veckorna har smittläget ökat både nationellt och regionalt och den pågående pandemin gör att sjukfrånvaron bland medarbetare i kommunens förskolor och fritidshem återigen är ovanligt hög.

• Snart dags för skolval för förskoleklass och årskurs 7

Snart är det dags för skolval för alla som ska börja förskola eller årskurs 7 och som bor i Haninge kommun. Den 1 februari öppnar skolvalet, men innan dess kan du läsa på och hitta mer information om valet och de olika skolorna. I och med rådande pandemi kan skolorna tyvärr inte bjuda in till Öppet hus, istället välkomnar några av skolorna till digitala öppna hus.

• Nyfiken på att bli kontaktfamilj, familjehem eller jourhem?

Vi söker dig som vill göra skillnad och hjälpa ett barn vidare i livet. Välkommen till vår digitala informationsträff där vi berättar om uppdragen som kontaktfamilj, familjehem och jourhem innebär.

• Haninge kommun förstärker budgeten med ytterligare 68 miljoner 2022

Kommunfullmäktige klubbade på måndagen igenom ett tillskott på 68 miljoner kronor i budget för nästa år. Det innebär att den totala budgeten för kommunen kommer uppgå till 5,761 miljarder kronor vilket sammanlagt är en ökning med 458 miljoner kronor jämfört med årets budget. De extra pengarna ska gå till bland annat utbildning, fler trygghetsinsatser, nya idrottsytor och en innovationsfond.

• Haninges kommunala förskolor i unikt samarbete med Linköpings universitet om utsatta barn

Att våga se, höra och göra. Det är temat för en unik satsning kring utsatta barn som kommunens förskolor jobbar med. Meningen är att pedagogerna ska bli ännu bättre på att uppmärksamma och stödja denna grupp av barn. Satsningen sker i samarbete med Barnafrid vid Linköpings universitet och kommunens enhet för trygghet och säkerhet.

• Det här ska kommunen satsa på 2022

Kommunens budget för 2022 uppgår till totalt 5,411 miljarder kronor vilket är en ökning med 353 miljoner kronor jämfört med 2021. Budgeten rymmer satsningar på jobbskapande åtgärder, utbildning och omsorg. Samtliga nämnder har fått mer pengar för sina områden nästa år.

• Nyfiken på att bli kontaktfamilj, familjehem eller jourhem?

• Välkommen på skoldialog

På tisdag den 7 december är det dags för skoldialog med utbildningsförvaltningen tillsammans med representanter från grund- och förskolenämnden samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Årets skoldialog riktar in sig på framtida utveckling för skolan och fokuserar på dialogen med de som väljer att delta. Skoldialogen är öppen för vårdnadshavare och alla som är intresserade av skol- och utbildningsfrågor. Varmt välkommen!

• Ställ frågor till utbildningsförvaltningen och förtroendevalda politiker

Nu vill höra mer om vad du vill veta om utbildning i Haninge kommun. Den 7 december håller utbildningsförvaltningen i den årliga skoldialogen på kulturhuset i Handen på Poseidons torg 8. Det är en aktivitet som utbildningsförvaltningen driver tillsammans med de förtroendevalda politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och grund- och förskolenämnden i Haninge kommun, för att få tillfälle att träffa och höra mer om medborgares olika frågor som rör barn och ungas skolgång och utbildningsfrågor i kommunen.

• Historiska budgetsatsningar på förskolan och skolan

Fler pedagoger i förskolan, ökad likvärdighet i skolan och förskolan samt en stärkt vuxenutbildning. Det är några av satsningarna i grund- och förskolenämndens samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens budgetar för 2022. Elevpengen får en historisk höjning med sju procent.

• {{item.Title}}

Central