Centrala nyheter

• Ny skola i Vega klar till höstterminen 2020

12 december 2019

Skolan i Vega som går under arbetsnamnet Nakterhusskolan kommer stå klar till höstterminen 2020 med plats för totalt 420 elever från förskola upp till årskurs 6. Välkomna till informationsmöte om skolan den 23 januari.

• Från och med hösten 2019 rullar en förskolebuss i Haninge kommun

7 november 2019

Den 5:e november invigdes förskolebussen i Tyresta by. Den riktar sig till barn i åldern 5-6 år och har samma pedagogik som vanliga förskolor, men lägger ett större fokus på lek och lärande utomhus. Verksamheten är en uteavdelning och tar barnen till olika platser i kommunen där barnen får utforska sin omvärld.

• Vilse-stig bakom Åby förskola

25 oktober 2019

Avdelningen Lila på Åby förskola har med Kultur- och fritidsnämndens stöd upprättat en Vilse-stig.

• Haningelärare möter Nobelpristagare

22 oktober 2019

Helena Lewin, Lärare i engelska och franska på Dalarö skola i Haninge kommun, fick möjligheten att möta Nobelpristagare och diskutera utbildning och skola med lärarkollegor från hela världen på den internationella konferensen Nobel Prize Teacher Summit.

• Har du betalat rätt barnomsorgsavgift?

30 september 2019

Haninge kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Det är en rättvise- och trygghetsfråga och alla familjer ska behandlas lika. Under oktober 2019 kommer utbildningsförvaltningen i Haninge kommun att påbörja kontrollen av inkomstuppgifterna som vårdnadshavare med barn inom barnomsorgen lämnade för år 2017.

• Haninge kommun nominerad till årets hållbara skolmatskommun

27 augusti 2019

För sjunde året i rad blev Haninge kommun nominerad till årets hållbara skolmatskommun i tävlingen White Guide Junior. Dessutom nominerades Vikingaskolan till årets klimatkök och Runstensskolan och Svartbäcksskolan till årets skolrestaurang. Tävlingen avgörs i Malmö den 17 september.

• Trygghet och studiero för barn och elever

15 augusti 2019

Vi vill ge ditt barn och alla andra elever på Haninges kommunala förskolor och skolor den kunskap de behöver för att de ska stå väl rustade för framtiden. För att lyckas behöver både vi och du som vårdnadshavare ta ansvar. Vi har tagit fram informationsbroschyrer om samarbete, ansvar, trygghet och vad du som vårdnadshavare kan göra för att ditt barn ska klara sig bra i förskolan och skolan.

• Ta chansen att utvecklas som förälder!

5 augusti 2019

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Barns relationer till sina föräldrar har stor betydelse för både den psykiska och fysiska hälsan under hela livet. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en god och kärleksfull uppväxt.

• Dags att nominera din favorit till pedagogiska utmärkelser 2019

12 maj 2019

Vet du någon lärare, förskollärare, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas? Nu är det dags att skicka in nomineringar till utmärkelser för pedagogiska insatser. Nomineringen pågår mellan 13 maj och 7 juni.

• Trygghetsskapande arbete i förskolan och skolan lockade många till årets första skoldialog

30 april 2019

25 april bjöd Tobias Hammarberg (L), ordförande i grund- och förskolenämnden, Maria Fägersten (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt Henrik Lindh, utbildningsdirektör in till årets första skoldialog. Temat som var trygghetsskapande arbete i förskolan och skolan, lockade många deltagare till Kulturhusets auditorium.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}