Våra avdelningar

Foto: Claudia Fried

Alens förskola ligger i Söderby, Haninge kommun. Söderby är ett barn- och familjevänligt villaområde som har nära till skog- och grönområden.

Det finns en stor härlig förskolegård som kan användas till mycket. Vi använder oss av skog och mark i vår pedagogik. Förskolan präglas av mycket sång, musik och skapande som är några av alla de språk som barnen använder i stitt lärande. Här är alla barn allas barn och förskolan genomsyras av miljöer som stimulerar till lärande och dokumentatiner av barns lärande.
Förskolans läroplan ligger till grund för vårt arbete och vi låter oss inspireras av Reggio Emilias barn- och kunskapssyn som hänvisar till det kompetenta barnet.
Vi som arbetar på förskolan ser att barn är nyfikna, kreativa, kompetenta och att det finns en naturlig medfödd lust och drivkraft till att lära sig och utvecklas. Barnen, mijön, material och pedagoger är viktiga för att ge barnen möjlighet att undersöka och reflektera kring sin omvärld och för att kunna samspela. Våra avdelningar heter Fjärlien, Humlan, Nyckelpigan, Myran och Sländan.

Kontakt för den här sidan: alensforskola@haninge.se

Senast uppdaterad: 18 december 2018